Nieuws

Cocoa Gin, een gin met een heerlijke Cacao 'flavour'!

20 March 2016, gepost in categorie Nieuws

Officiële start Cocoa Gin 1528, getest en 'proved by' cocktails op mensenmaat.

 

Bij de persvoorstelling van de 'Cocoa Gin' in de kantoren van Vredeseilanden mocht ik aanwezig zijn om deze gin voor te proeven, ‘lucky me’. In de rit naar Leuven, hoopte ik dat de rit niet voor niks zou zijn, soms zijn er van die proeverijen dat je je afvraagt wie zal dit drinken, maar bij deze Gin met cacao smaak is dit zeker niet het geval, en is dit een gin dat ik graag aanbeveel aan de 'cocktails op mensenmaat' volger.

Verwacht van de 'Cocoa Gin' geen gin die te zoet of teveel naar chocolade smaakt, deze gin heeft een fijne ‘flavour‘ van cacao die niet overheersend is en al zeker niet te geparfumeerd of te industrieel smaakt. Uiteraard is het een gin met een cacao 'flavour' maar die toch fris smaakt door de botanicals van Kalamansi limoen, pepermunt en zeste van appelsien. Voor mij was na het waarnemen van de cacao voornamelijk de frisheid van de gin die me aansprak. Dit is een mooie prestatie.

Deze gin maakt men volgens de au-bain-marie methode en is 5 maal gedistilleerd, door dit procedé en uiteraard door toevoeging van water bekomt men een alcohol percentage van 40%. Dit zorgt ervoor dat de gin ‘easy to drink’ is en je niet de overheersende alcohol proeft. Dit in combinatie met de 8 botaniclas waartoe cacao en jeneverbes uiteraard behoren.

Deze gin maakt men in de distilleerderij Pico Cacao in El Puerto de Santa Maria ( Spanje) in oude koperen pot stills van 1824. Geestelijke vader van deze gin is Francis Vantieghem zaakvoerder van Private Tasting en in België gekend voor de kwaliteitsproducten die hij invoert uit Spanje en verdeelt in België.

De dag van vandaag komt er geen enkele 'spirit' op de markt zonder een marketingverhaal.

Bij deze gin is dit niet anders. Naast de eigenschappen en het productieproces zoals beschreven, zit er nog een positieve ‘noot‘ achter deze cacao gin. Dit, dat er voor elke verkochte fles  50 eurocent  gaat naar een project van Vredeseilanden rond cacao.

Eén van de projecten die ze steunen is om de jongeren aan de slag te houden op de cacao plantages i.p.v. weg te trekken naar de steden. Dit, door hen opleidingen te geven en te helpen bij het vernieuwen van de oude infrastructuur.

Ook steunt Vredeseilanden coöperaties van de boeren om het productieproces te verbeteren en op deze manier een betere kwaliteit te kunnen afleveren, waardoor ze een hogere prijs voor hun cacao kunnen krijgen.

Als dit het marketingverhaal is …….. wel dan heb ik daar Vrede mee.

Misschien nog interessant om te weten, de gin is een perfecte match met de Schweppes tonic premium mixer, als decoratie kunt u enkele stukjes cacao toevoegen en eventueel een partje limoen. Santé.

Extra info kunt u op deze link terugvinden Cocoa Gin 1528

Cacao Gin, persvoorstelling bij Vredeseilanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang ons gratis e-book met laatste nieuwe cocktailtrends

Tags