Nieuws

Negroni week 2016 starten met Sofie Ketels, Miss Negroni!

06 June 2016, gepost in categorie Nieuws

Sofie Ketels won recent de eerste Campari bartender competitie in de Benelux.

 

Spanning, gezelligheid en feestelijk rinkelende ijsblokjes in cocktailglazen...... Er hing een speciale sfeer eerder dit jaar in het 17- eeuwse kasteel Château de la Rocq in Arquennes, waar 8 geselecteerde barmannen en 2 barvrouwen het tegen elkaar opnamen in de eerste Campari-bartender competition. Een uniek nachtelijk event als knipoog naar het alcoholverbod in de jaren '20 toen cocktails als de Negroni enkel in het grootste geheim geschonken worden.

De uitdaging onder begeleiding van Jan Van Ongevalle was een frisse, eigen toets te geven aan één van de klassieker onder de cocktails, de Negroni.

De regels waren eenvoudig: gebruik minstens een derde Campari, beperk je tot maximaal zes ingrediënten en creëer je cocktail binnen de vijf minuten. Hierop werd streng toegezien door een professionele jury van drie bekende internationale specialisten. De Duitse mixologist Mauro Mahjoub, chef-kok Wim Ballieu en Mister Salvatore Calabrese.

Ze beoordeelden niet alleen de smaak en het evenwicht van de nieuwe ' Campari Negroni ' maar ook de creativiteit, de look en het verhaal achter de creatie.

En de winnaar is .... Sofie Ketels, ze maakte een originele versie van de legendarische roaring '20' s-cocktail Negroni en noemde deze 'The Mistress' ze mag deze nu als gastbarvrouw gaan serveren in de beroemde Camparino Bar te Milaan.

Recept 'The Mistress': 2,5 cl Campari, 2,5 cl Cocchi di Torino, 2,5 cl Aplleton Estate infused with grilled orange & smoked thyme, pearls of Tapioca marinated with Campari en zeste of orange.

 

Meimaand - Negronimaand op cocktails op mensenmaat konden we niet mooier afsluiten dan met Sofie Ketels op een voetstukje te plaatsen, een echte gastvrouw! Proficiat.

Nu allen naar één van de deelnemend bars die deze week 6 - 12 juni 2016 de Negroni maken en een deel van de inkomsten schenken aan een goed doel!

 

Contact

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang ons gratis e-book met laatste nieuwe cocktailtrends

Tags